FOTOGALERIE

Těsto:
100g bílky
200g cukr krupice
100g cukr moučka
1 cukr s vanilkou 
400g smetana 33%
120g hořká čokoláda
10g kakao
1g skořice 

Ovoce:
physalis, granátové jablko, ostružiny, kiwi, ovoce dle sezóny 

POSTUP:
Ve vodní lázni za stálého míchání nahřejeme bílky s krupicovým cukrem a vanilkou. Mícháme, dokud hmota nemá asi 60°C, nebo dokud není cukr perfektně rozpuštěn. Poté vyjmeme z vodní lázně a vyšleháme do pevna. Nakonec lehce zamícháme stěrkou prosátý moučkový cukr. Hmotou naplníme sáček s velkou řezanou trubičkou a na plech stříkáme ježky o průměru asi 6 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 150°C, snížíme na 120°C a pečeme asi 1 hod. Teplotu dále snížíme na 100°C, jakmile ježci nabudou na objemu. Vychladnout je můžeme nechat v zavřené troubě.

Na krém převaříme smetanu, kakao a skořici, přidáme nalámanou hořkou čokoládu a ponorným mixérem ušleháme do hladké směsi. Tu necháme přes noc v ledničce uzrát. Druhý den náplň vyšleháme do pevna, vložíme do sáčku s velkou řezanou trubičkou a stříkáme ozdobné kužely na upečené ježky. Dozdobíme ovocem podle chuti nebo podle sezóny.