FOTOGALERIE

Těsto:
250g hladká mouka
140g máslo
45g cukr moučka
1 vejce
2g skořice 
1g sůl

Krém z máku:
120g máslo
130g cukr krupice
150g mletý mák
20g kukuřičný škrob
150g jogurt smetanový
2cl rum
1g skořice
1kg švestky
kůra z 1 pomeranče

Na potření:
50g máslo
10g cukr
2g skořice 

POSTUP:
Na těsto smícháme mouku, cukr, skořici, sůl a kousky studeného másla a vypracujeme drobenku. Přidáme vajíčko a poté rychle a krátce vypracujeme těsto. Rozválíme na pomoučeném vále a vložíme do olejem vymazané formy o průměru asi 28 cm. Dáme ztuhnout na 15 min. do lednice a připravíme si makový krém.

Na makový krém smícháme všechny ingredience do hladkého a nadýchaného krému. Ten poté namažeme na ztuhlý základ ve formě. Povrch nahusto poklademe vypeckovanými půlkami čerstvých či mražených švestek.

Celý povrch koláč potřeme rozpuštěným máslem s cukrem a skořicí a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 40 min., dokud není pořádně propečen. Před podáváním necháme mírně vychladnout.