FOTOGALERIE

Těsto:
250g hladká mouka
30g cukr krupice
130g mléko
30g olej
1 vejce
2g sůl
10g droždí

Na čokoládový krém:
50g měkké máslo
60g strouhaný kokos
50g rozpuštěná bílá čokoláda
50g cukr krupice
20g kukuřičný škrob
1 vejce
1 citron- kůra
1g sůl

Na drobenku:
60g hladká mouka
30g cukr krupice
30g máslo
5g rum
1g sůl

Na pomazání:
50g másla
30ml rumu

Na dokončení:
250g maliny

POSTUP:
Na těsto do mísy navážíme všechny ingredience, máslo musí být měkké a mléko nejlépe vlažné. Hněteme, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí na vařečku ani na mísu. Těsto necháme na teplém místě vykynout.
Na náplň smícháme všechny ingredience do hladké hmoty.
Na drobenku smícháme prsty mouku, sůl, cukr a máslo; rum přidáme až na závěr.
Vykynuté těsto přendáme opatrně na pomoučenou plochu a opatrně rozdělíme na 6 stejných dílků a zakoulíme. Na plechu s papírem je pomocí pomoučených prstů lehce rozplácneme do placek o průměru aspoň 12cm, kokosovou čokoládovou hmotu rozetřeme směrem od středu ke krajům a poté posypeme malinami. Koláče zasypeme drobenkou a necháme v teple asi 30 minut dokynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduch při 200° C asi 12-14minut. Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.

Celý postup a cenné rady při pečení najdete na našem youtube kanále, kde vás společně s Pepou Maršálkem naučíme upéct tyto skvělé koláče:

https://www.youtube.com/watch?v=0XWAP0P8VRA&t=408s