FOTOGALERIE

Plát:
5 vejce
140g cukr krupice
160g mouka hladká
20g mléko
20g olej

Krém:
250g tvaroh kostka
250g smetana 33%
100g řecký jogurt
80g cukr krupice
8g želatina
40g voda

Jablečný kompot:
300g jablka
150g voda
30g cukr krupice
20g vanilkový pudink
10g citronová šťáva
1 lžička levandule

Na dokončení:
150g pomerančová marmeláda/ meruňkový džem

POSTUP:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zamícháme mléko a olej a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s papírem a upečeme pri240C asi 7-8 minut. Na krém necháme ve vodě nabobtnat želatinu; poté rozpustíme ve vodní lázni. Zbylé ingredience vyšleháme do hladkého krému, poté zašleháme rozpuštěnou želatinu. Na kompot nakrájíme na kousky jablka, přidáme zbylé ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty a poté necháme vychladnout.