FOTOGALERIE

Těsto:
250g hladká mouka
10g kakao
2g skořice
2g sůl
25g rozpuštěné máslo
120g voda

Karamel:
100g cukr krupice
120g smetana 33%
4g mletá skořice

Náplň:
800g vyjadřincované hrušky

Na dokončení:
50g cukr krupice

POSTUP:
V míse smícháme mouku, kakao, skořici a sůl, poté přidáme vodu a nakonec rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Párkrát s ním praštíme o stůl, tím se zbavíme vzduchových bublin, zpružníme lepek a těsto přestane lepit.
Těsto dáme na talíř, přikryjeme fólií a necháme asi 0,5 hod. v pokojové teplotě odpočinout.
Na karamel zahřejeme Ve větším hrnci cukr krupici a za občasného míchání na mírném ohni upravíme světlý karamel, který zalijeme ve dvou až ve 3 dávkách vařící smetanou. Přidáme skořici. Pracujeme opatrně, abychom se nepopálili. Karamel Necháme vychladnout.
Odpočinuté těsto rozválíme na obdélník asi 40 × 30cm na pomoučněném vále a nebo ploše stolu. Dáváme pozor, aby okraje nebyly silnější než střed těsta. Na takto připravený plát Naskládáme plátky hrušek, Polejeme hustým karamelem. Strany plátu vložíme směrem dovnitř A poté jej celý zavineme jako roládu.
Opatrně položíme na pečící plech s papírem, potřeme vlažnou vodou a posypeme cukrem krupice. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 min.