FOTOGALERIE

Tyčinky:
75g bílky
210g cukr krupice
110g mleté vlašské ořechy
5g citronová kůra
3g sůl 

Krém:
150g voda
220g mražené jahody či jahodové pyré 
30g citrónová šťáva
150g cukr krupice
50g vanilkový pudink
200g máslo

Poleva:
200g hořká čokoláda
40g kokosový olej
100g sekané vlašské ořechy 

POSTUP:
Hmotu na tyčinky vyrobíme tak, že do malého blenderu navážíme bílky, cukr, mleté vlašské ořechy, citrónovou kůru a sůl, umixujeme do hladka. Výsledná hmota bude hladká a lehce vlažná.
Hmotou naplníme sáček hladkou trubičkou a na plech s papírem na pečení stříkáme asi 5 až 6 cm dlouhé úzké tyčinky. Stříkáme dále od sebe, mírně se roztečou. Takto připravený plech necháme v pokojové teplotě asi 1 hod. odpočívat a poté při 150°C pečeme asi 25 až 30 min. do zlatova.

Na krém smícháme všechny ingredience v hrnci, kromě másla a za stálého míchání je přivedeme k varu. Vaříme asi 2 min., poté na povrch přiložíme kuchyňskou fólii a necháme dobře vychladnout. Po vychladnutí přidáme měkké máslo a společně vyšleháme do hladkého a nadýchaného krému. Tím naplníme sáček s řezanou trubičkou a na upečené a vychladlé tyčinky ozdobně stříkáme jahodový krém. V mrazáku necháme zatuhnout a poté namáčíme do rozpuštěné čokolády, kterou jsme dobře umíchali s kokosovým olejem. Před zatuhnutím můžeme zdobit celými kousky vlašských ořechů.