FOTOGALERIE

Těsto:
320 g hladká mouka
180 g žitná celozrnná mouka
10 g octu
10 g sůl
5 g kmínu
2 g fenyklu
15 g droždí
350 g kefir

Na dokončení:
50 g semínka slunečnice
50 g semínka dýně
1 g fenyklu

POSTUP:
Při přípravě těsta začínáme tekutými ingrediencemi. Do mísy postupně dáme kefír, ocet a pokračujeme sypkými jako je rozdrobené droždí, hladká mouka, žitná mouka, kmín, fenykl a sůl. Zapneme kuchyňského robota a mícháme do hladkého nelepivého těsta cca 10 min.  Těsto překlopíme do jiné mísy, zakryjeme vlhkou utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme kynout. Čím pomaleji bude těsto kynout, tím budou dalamánky chutnější. 
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, lehce ho posypeme moukou, vytvarujeme do obdélníku a rozdělíme na 12 stejných kousků. Každý kousek rovnou klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr postříkáme vodou, posypeme semínky slunečnice, dýně a fenyklu, přikryjeme a necháme nakynout. Po vykynutí dalamánky pečeme na 230 °C 12-15 minut do křupava. 

Celý postup a cenné rady při pečení najdete na našem youtube kanále, kde se společně s Pepou Maršálkem učíme péct dobroty:

https://www.youtube.com/watch?v=a2Ojxwho8AI