FOTOGALERIE

Piškot:
350g hladká mouka
120g cukr krupice
200g olej
500g kefír
30g kakao
1 vejce 
4g jedlá soda
1g skořice 
2g sůl

Krém:
250g máslo
3 vejce
30g kakao
120g cukr krupice
100g arašídové máslo

Arašídy v cukru:
275g slané arašídy
200g cukr krupice
70g voda
1g sůl
1g skořice
1 lžička drcené chilli papričky

POSTUP:
Na piškot smícháme všechny suché ingredience, zamícháme v míse a poté přidáme všechny tekuté. Ruční metlou vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme na papírem vyložený pečící plech. Pečeme při 170°C asi 25 až 30 min. Zkusíme špejlí. Necháme dobře vychladnout.

Na krém smícháme vejce, cukr a kakao a ve vodní lázni je umícháme do hladké a vlažné hmoty. Přidáme arašídové máslo a nakonec zašleháme máslo o pokojové teplotě. Krém musí být hladký a nadýchaný. Pokud ne, lehce ho zchladíme nebo popřípadě nahřejeme. Tento krém natřeme na předem upečený a vychladlý piškot a poté jej dozdobíme rýhami, pomocí vidličky.

Na arašídy v cukru smícháme všechny ingredience v hlubším hrnci a přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme všechnu vodu odpařit a utavený cukr obalit arašídy. Vylijeme na papír na pečení, rozetřeme a necháme vychladnout. Poté nalámeme a jednotlivými kousky ozdobíme řezy.