FOTOGALERIE

Těsto:
300g hladká mouka
180g mléko
50g cukr krupice
50g máslo
100g hořká čokoláda
2 žloutky
15g droždí
4g sůl

Kakaové máslo:
100g máslo
110g cukr moučka
20g kakao
2g skořice

Ořechová poleva: 
60g cukr moučka
60g mleté vlašské ořechy
2 bílky 
40g mléko

POSTUP:
Na těsto navážíme do mísy všechny ingredience kromě hořké čokolády a zpracujeme je do hladkého a nelepivého těsta. Čokoládu nasekáme nadrobno a opatrně zapracujeme do hotového těsta. Necháme kynout 1 hod. v pokojové teplotě. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník 30 x 40 cm a potřeme jej kakaovým máslem, které jsme připravili smícháním všech ingrediencí. Takto připravený plát smotáme do rolády, kterou příčně prořízneme na dva stejné prameny. Ty poté smotáme do spirály a vložíme opatrně do olejem vymazané chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili pruhem papíru. V pokojové teplotě necháme nakynout, dokud těsto není až po horní okraj formy. Před pečením babku potřeme ořechovou polevou, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170C asi 35 minut; zkusíme špejlí.