FOTOGALERIE

Těsto:
500g hladká mouka
50g cukr
250g mléko
150g olej 
1kostka droždí 
1 vejce
5g sůl

Krém:
1l mléko plnotučné
1 vanilkový pudink s pravou vanilkou
100g máslo
80g cukr 
50g rum
2 žloutky 

POSTUP:
Na těsto smícháme všechny ingredience o pokojové teplotě a pomocí vařečky vypracujeme hladké a nelepivé těsto. To přikryjeme a necháme dobře nakynout. Poté ho vyjmeme z mísy na pomoučený vál, nakrájíme na malé kousky a ty dobře zabalíme. Klademe na máslem vymazaných plech a mezi sebou je ještě potřeme máslem tak, aby se při pečení neslepily. Necháme dobře nakynout a poté pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 10 až 15 min.

Na krém smícháme v hrnci všechny ingredience a přivedeme k varu. Vaříme asi 1 až 2 min. tak, abychom se zbavili škrobové chuti. Za stálého míchání necháme lehce vychladnout a poté podáváme spolu s upečenými buchtičkami.

Pokud máme více času, můžeme si před zaděláním těsta připravit kvásek z mléka, stejného dílu mouky a také droždí. Necháme v teplém místě asi 30 min. kynout.