FOTOGALERIE

Těsto:
240g hladká mouka
30g cukr krupice
125g máslo
2 žloutky 
3g sůl
50g mléko
10g droždí

Oříšková náplň:
150g mléko
50g třtinový cukr
2g skořice 
130g mleté lískové oříšky 
1 citron – kůra 

Sirup:
80g cukr moučka
50g rum
10g citronová šťáva

POSTUP:
Na těsto si v mléce rozpustíme droždí, poté přidáme ke zbylým ingrediencím a rychle a krátce vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Rozválíme do kruhu o průměru asi 30 cm a nakrájíme na 8 až 10 stejných dílků.

Na oříškovou náplň svaříme všechny ingredience do husté krémové hmoty. Necháme vychladnout a poté rozdělíme do širší části všech rozválených dílků. Rohlíčky motáme směrem zvenku dovnitř. Klademe je na papírem vyložený plech na pečení, pečeme při 180 až 200°C asi 10 až 15 min. dozlatova. Ještě horké je potřeme připraveným sirupem.